Ingrediente Skin-Identical

Suntem invatati de industria cosmetica sa ne hidratam pielea cat mai mult, totusi pielea uscata nu are de-a face cu cat o hidratam ci mai degraba cu ajutorul pe care i-l dam sa pastreze nivelul de hidratare.
Termenul de „ingrediente identice pielii” (skin-identical ingredients) se refera la substantele dintre celulele pielii (numite tehnic matricea intercelulara), cele care tin celulele conectate intre ele si ajuta mentinerea structurii externe a pielii. Ca sa intelegeti mai bine: imaginati-va pielea ca fiind un zid format din caramizi si cimentul care le tine impreuna. Celulele pielii sunt caramizile, iar cimentul dintre ele este format din ingrediente de tip „skin-identical”. Un ciment stabil si puternic este ceea ce face pielea sa fie catifelata, hidratata si supla.
Din nefericire aceste ingrediente sunt compromise foarte usor in prezenta soarelui, iritatiilor, scruburilor exagerate, caldurii artificiale din interiorul locuintelor, aerului conditionat, curatarea excesiva a pielii. Cand cimentul (matricea intercelulara) este afectat atunci pielea devine uscata, inflexibila, terna si se simte de parca ar fi mai mica.
Este vital pentru toate tipurile de ten sa protejeze si sa refaca matricea intercelulara pentru a ajuta pielea sa lupte impotriva stresului din mediu si pentru a o face sa arate mai tanara, iar pentru asta este nevoie de skin-identical ingredients.
Cele mai folosite ingrediente de acest tip sunt (asa cum apar pe eticheta): ceramide, lecithin, glycerin, polysaccharides, hyaluronic acid, sodium hyaluronate, sodium PCA, amino acids, cholesterol, glycerol, phospholipids, glycosphingolipids, lycosaminoglycans, glycerides, fatty acids, jojoba oil, etc.
Toate acestea dau pielii ceea ce ea are nevoie ca sa isi tina celulele impreuna, orice produs hidratant trebuie sa contina ingrediente de acest tip.

Lasă un comentariu